Display Shows:

My Language:

Dokumentärredaktionen i P1

Lyssna igen, eller för första gången, till dokumentärer från tre decennier som kan ge perspektiv på dagens debatter och företeelser. Nya och äldre, korta och långa, lättsamma och djuplodande och med enorm variation i tilltal och ämnen.

Visit Show Website http://www.sr.se/sida/default.as...

Recently Aired


  • HD

    Slutstation Märsta av Jesper Lindau

    I ett industriområde i Märsta utanför Stockholm ligger Migrationsverkets förvar. ...

    I ett industriområde i Märsta utanför Stockholm ligger Migrationsverkets förvar. Bakom de låsta dörrarna sitter de som ska kastas ut ur Sverige, drömmen om ett bättre liv tar slut i ett tegelrött tvåvåningshus. Jesper Lindau har följt livet på förvaret under några månader.

    Sep 20, 2015 Read more
  • HD

    Eliten i bärskogen

    Program: Eliten i bärskogen Produktionsnummer: 5321-14-6401 Sändningsdag och sändningstid Reprisdag/ar ...

    Program: Eliten i bärskogen Produktionsnummer: 5321-14-6401 Sändningsdag och sändningstid Reprisdag/ar och repristid/er: 20150913 1503, 20150919 2307, 20150921 0002 ---APÅA: Varje år kommer flera tusen bärplockare från Thailand till Sverige. Det är hårt arbete som väntar i två månader. Villkoren har blivit bättre, plockarna är nu garanterade grundlön, men samtidigt har det blivit tuffare konkurrens. Det är bara dom bästa som väljs ut och får åka till Sverige. Några kommer att åka hem med nästan en årsinkomst, andra får ingenting. Det är en tävlan, men också en gemenskap. ---AAVA: det här programmet sänds i repris lördag efter elvanyheterna på kvällen, du kan också lyssna till den när du vill i vår app Sveriges Radio Play. ---PRO: Helene Alm ---PRO: Ida Brännström, programmakare ---LJUDDESIGN: Bjarne Johansson ---KONTAKTPERSON: Helene Alm, 0920-275357 ---BSK: Varje år kommer flera tusen thailändare till skogarna i norra Sverige för att plocka blåbär. De tävlar om vem som plockar m

    Sep 13, 2015 Read more
  • HD

    Eliten i bärskogen av Ida Brännström

    Hemma i Thailand odlar Chalio Chuaprasad ris och sockerrör. I ...

    Hemma i Thailand odlar Chalio Chuaprasad ris och sockerrör. I Sverige är han en av de snabbaste bärplockarna. Det händer att han plockar över hundra kilo blåbär på en enda dag.

    Sep 11, 2015 Read more
  • HD

    Polishögskolan av Tove Palén

    Vilka är våra framtida poliser? De som ska bli lagens ...

    Vilka är våra framtida poliser? De som ska bli lagens långa arm, ordningens väktare och de i samhället med våldsmonopol. Följ med in i en unik värld på Polishögskolan.

    Sep 6, 2015 Read more
  • HD

    Vem ska bota Maja

    2013 blev Maja sjuk. Hon var 13 och helt orkeslös. ...

    2013 blev Maja sjuk. Hon var 13 och helt orkeslös. Sakta har hon blivit allt sämre: värk, känselbortfall, och plågsamma utslag. Nu sitter hon i rullstol och ingen läkare kan säga vad hon lider av. Maja skickas vidare från den ena specialisten till den andra; de tar samma plågsamma prover och hon får berätta samma historia om och om igen. Men de kan inte bota henne och en efter en ger de upp om hennes fall. De kan inte bota henne. De kan inte lindra hennes symptom. De kan inte hindra henne från att bli sämre.

    Aug 23, 2015 Read more
  • HD

    Historien om John Hron

    Fem dagar innan John Hron ska börja i åttan misshandlas ...

    Fem dagar innan John Hron ska börja i åttan misshandlas han och dränks av fyra unga pojkar med nazistsympatier. Han blev 14 år och hans mamma Marie-Louise och pappa Tony förlorade sitt enda barn.

    Aug 14, 2015 Read more
  • HD

    Kom igen gubbar! av Louise Jacobson

    Inför den allsvenska premiären 2012 satsar IFK Göteborg stort: Dags ...

    Inför den allsvenska premiären 2012 satsar IFK Göteborg stort: Dags att försvara klubbens rykte som "mesta mästarna". För att säkra en topplacering har man rekryterat dyra spelare och en guldtränare.

    Aug 9, 2015 Read more
  • HD

    Sången Om Sverige - Fordonsprogrammet. Av Randi Mossige Norheim

    Ibland tänker jag att min lillebror nästan är som min ...

    Ibland tänker jag att min lillebror nästan är som min son, säger Nicolas. Det som en pappa skulle visat honom vill jag också visa. Han ska ha allt och lite till. För tre år sedan dog Nicolas pappa. Nu är det Nicolas som har det största ansvaret för sin lillebror. Nicolas går andra året på Fordonsprogrammet på Tumba gymnasium i Stockholm. Han vill förverkliga sin dröm om att en gång bli bilmekaniker. Producent Randi Mossige Norheim. Programmet sändes första gången 15 juni 2014.

    Jul 31, 2015 Read more
  • HD

    Sången Om Sverige - Äldreboendet. Av Randi Mossige Norheim

    Det är smärtsamt, oerhört obeskrivbart egentligen, att plötsligt inte ha ...

    Det är smärtsamt, oerhört obeskrivbart egentligen, att plötsligt inte ha ett hem, säger Ingrid, 82. Hon har ångest och klarar till slut inte av att bo hemma längre. Varken böner, poesi eller lugnande medicin dämpar ångesten. Nu har hon flyttat till äldreboendet Vårbacka Plaza.

    Jul 31, 2015 Read more
  • HD

    Sången Om Sverige - Drottningen i trappuppgången. Av Randi Mossige Norheim

    - Finns det någon mer lycka att hämta i det ...

    - Finns det någon mer lycka att hämta i det här livet? Just nu tänker jag att om någon kunde ge mig ärlig kärlek så skulle jag bli frisk, säger Anneli Nilsson, 49. Hon kämpar mot sin ms-sjukdom och mot skuggorna från sitt förflutna i missbrukarkretsar.

    Jul 31, 2015 Read more
Loading...